HOTELS IN EUROPA

Hotels in Europa online hotel boeken zonder reserveringskosten en lage prijzen.

hotelsineuropa.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Hotels Bulgarije: boek nu uw hotel in Bulgarije online.

De republiek Bugarije ligt in zuidoost Europa grenzend aan RoemeniŽ, ServiŽ, Montenegro, MacedoniŽ, Griekenland en Turkije. Bulgarije grenst in het oosten aan de Zwarte Zee met een kustlijn van 385 kilometer. De hoofdstad is Sofia. Het grootste deel van Bulgarije heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters, aan de zuidkant van het Balkangebergte heerst een zachter mediterraan klimaat. Gemiddelde ligt de zomertemperatuur in het binnenland rond de 24įC met juli en augustus als de warmste maanden van het jaar. Langs de Zwarte Zeekust lopen de temperaturen op tot 30įC. Hier gaan de meeste touristen heen. In de badplaatsen zijn meerdere goede hotels en resorts, geschikt voor zowel familievakanties als actieve vakanties, sportieve zoals surfen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, waterskiŽn, duiken en vissen.

Ook gaan er veel touristen naar de bergen van Rila, Pirin, Rodopi, Vitosha, en Stara Planina (Balkan gebergte) voor skiŽn en andere wintersporten. U kunt dit doen in de resorts van Pamporovo, Borovets, Bansko, en Vitosha.

Andere belangrijke steden zijn Varna en Boergas (de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee), Plovdiv, Roese en Veliko Tarnovo, de oude hoofdstad .

Naast de winter en zomerzon zijn er nog meerdere redenen om naar Bulgarije te gaan, deze zijn: de Natuurparken zoals de Strandzha berg (zuidkust van de Zwarte Zee) en het Centraal Balkan nationaal park, prachtige natuur fenomenen zoals het stenen woud en de Ledenika grotten, de vele kloosters & kerken en de historische plaatsen, Perperikon, Pliska, Kaliakra en Veliki Preslav


Deze Zwarte Zee ressorts werden beloond met een Blauwe Vlag Award: Albena, Primorsko, Zlatni Pyassatsi, Sunny day, Nessebar, Pomorie en Kiten.