HOTELS IN EUROPA

Hotels in Europa online hotel boeken zonder reserveringskosten en lage prijzen.

hotelsineuropa.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Hotels BosniŽ en Herzegovina: Boek nu hotel in BosniŽ en Herzegovina online.

De republiek BosniŽ en Herzegovina, in het zuidoosten van Europa, werd een onafhankelijk land na het uiteenvallen van JoegoslaviŽ in april 1992. Het land telt ongeveer 4.400.00 inwoners. De muziek, cultuur, het weer en de prachtige natuur trekken vele toeristen. Sportievelingen en natuurliefhebbers kunnen in de bergen skiŽn, vissen, canoŽn, raften, wandelen en bergbeklimmen terwijl zonliefhebbers goed aan hun trekken komen in en aan de Adriatische Zee. Het grootste deel van BosniŽ en Herzegovina heeft een landklimaat met hete zomers, soms + 35įC, en strenge winters. Alleen het zuidelijkste gebied romdom Mostar en de kustplaats Neum hebben door hun ligging minder last van strenge winters.

De belangrijkste steden in BosniŽ en Herzegovina zijn de hoofdstad Sarajevo, Banja Luka (noordwesten), Bijeljina en Tuzla (noordoosten), Zenica en Doboj in het centraal BosniŽ, Međugorje en Mostar, de hoofdstad van Herzegovina.

De must visit bestemmingen zijn: Sarajevo met Bas Carsija het historische en culturele centrum en het natuurpark Vrelo Bosna, Mostar, Viöegrad met de Viöegrad de Mehmed Paöa Sokolovicbrug, Sanski Most met een moskee met vier minaretten, Pocitelj met oud Turks kasteel, Travnik, Medugorje een bedevaartsoord en Visoko met de piramidevormige berg Visocica.

Er zijn vele lokale en regionale gerechten die u eens moet proberen zoals: Rakija (drankje), Čevapčići (pittig gekruid rundergehakt of runderworstjes), Pljeskavica (hamburger), Ajvar (saus van rode peper en aubergines), Kajmak (room van verschillende soorten melk), Jagnjetina (lam aan spit), Pita (broodje), Baklava (deeg met daarin veel honing en noten), Bosanski Lonac (stoofpot van groeten, rundvlees, kruiden en aardappelen) en Sarma (zure koolbladeren gevuld met rijst, knoflook, kruiden en gehakt).