HOTELS IN EUROPA

Hotels in Europa online hotel boeken zonder reserveringskosten en lage prijzen.

hotelsineuropa.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Hotels ArmeniŽ. Boek nu hotel in ArmeniŽ online.

De Republiek ArmeniŽ, met ong. 2.967.004 inwoners, ligt in de Zuidelijke Kaukasus, het is een bergachtig land in het noord-oostelijke deel van het Armeense Hoogland. Geografisch gezien behoort het land tot AziŽ maar in culturele en historische aspecten behoort het tot Europa en noemt het zich een Europees land. ArmeniŽ is vooral een schitterend bergachtig land met veel bossen en rivieren. De geschiedenis van ArmeniŽ begon in ong. 1500 voor Christus, wat het ťťn van de oudste landen ter wereld maakt. De hoofdstad Jerevan is gesticht in 782 voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. ArmeniŽ wordt ook nog gezien als de oudste christelijke staat van de wereld, je komt daardoor veel vroegchristelijke bouwkunst tegen, o.a. traditionele chatsjkars. Er zijn veel mooie kloosters, de bekendste zijn: Khor Virab, Haghpat, Sanahin, Geghard, Sint Hripsime, Noravank, Tatev, Haghartsin, Achtala, Ketsjaris en Sevan. Ook zijn de Tempel van Garni, Kathedraal van Echmiatsin, Kathedraal van Zvartnots en de blauwe moskee van Yerevan de moeite van een bezoekje waard.

De grootste steden in ArmeniŽ zijn: Jerevan, Gjoemri, Vanadzor, Echmiatsin (Etsmiadzin), Hrazdan, Abovjan, Kapan, Armavir, Ararat en Gavar.

De Aragats is met 4095m boven zeeniveau de hoogste berg van het land. De grootste rivieren zijn de Araks, de Debed en de Hrazdan, en het grootste meer van ArmeniŽ is het Sevanmeer (Sevana Litj).

De topbestemmingen zijn: Yerevan, Agveran, Arzakan, Dilijan, Dzoraget, Sevan en Tsaghkadzor.